Google+ eist je echte naam: pseudoniemen opgeschort

Google+ eist je echte naam: pseudoniemen opgeschort

Gebruikers van Google+ die weigeren hun echte naam op het sociale netwerk te vermelden, kunnen zien dat hun account wordt opgeschort, omdat het bedrijf erop aandringt om pseudoniemen te degraderen. Katie Watson, Senior Manager van Global Communications & Public Affairs bij Google, vertelde New World Notes dat de zoekgigant “werkt met mensen om hun profiel te wijzigen om hun echte naam op te nemen, en vervolgens hun ‘avatar-gebaseerde naam’ te gebruiken in het veld dat vraagt voor andere namen’ om profielen te herstellen die al zijn bevroren, nadat sommige Google+ aanmeldingen ervoor kozen om online bijnamen te gebruiken in plaats van hun volledige naam.

Het profielsysteem van Google+ staat een enkele echte naam toe en vervolgens verschillende “andere namen” samen met een bijnaam. Hiermee kunnen zoekers vrienden vinden die ze mogelijk kennen via gebruikersnamen op online gaming-services, Twitter of andere platforms. In plaats van optioneel te zijn over hoe je die velden gebruikt, lijkt het erop dat Google erop staat dat mensen die op zoek zijn naar anonimiteit door hun echte naam niet online te zetten, Google+ niet kunnen gebruiken.

“Google-profielen zijn ontworpen als openbare pagina’s op internet, die worden gebruikt om contact te maken en echte mensen in de echte wereld te vinden. Door uw algemene naam op te geven, helpt u alle mensen die u kent – vrienden, familieleden, klasgenoten, collega’s en andere kennissen – bij het vinden en maken van een connectie met de juiste persoon online” Katie Watson, Google

Het argument van Watson is vergelijkbaar met dat wat Google al heeft gezegd over de op handen zijnde verwijdering van privéprofielen. Als verklaring voor die beslissing suggereerde Google dat “het gebruik van Google-profielen om mensen te helpen u online te vinden en met u in contact te komen, de beste manier is om het product te gebruiken”, en besloot kortom dat het geen ander gebruik daarbuiten zou toestaan. Degenen met hun Google-profielen die na eind juli op privé zijn ingesteld, worden automatisch verwijderd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *